Nu er der godt nyt til alle Snus Mus fans: Forlaget Eudor har overtaget rettigheder til Snus Mus-bøgerne og to nye titler er under forberedelse. Sussi er gået i gang med illustrationerne til “Snemands-Mysteriet” og “Den Betroede Ost”.

I det følgende kan du se, hvordan arbejdet skrider frem.

Skitser

(Klik på billederne, så de åbner i et nyt vindue i stort format)

Frank Madsen har skrevet bøgernes tekst og lavet nogle meget løse layouts til tegningerne. Sussi går derefter i gang med at råskitse alle siderne. Nogle gange beholder hun nogle af Franks ideer til billedopbygning eller figurernes udtryk, andre gange laver hun det hele om.

Skitsearbejdet foregår digitalt på Sussis 22″ Cintiq tegneskærm, som hun også tegner Eks Libris og Nofret på.

“Snus Mus og Den betroede Ost” er den ene af de to nye billedbøger med Snus Mus. Snus opbevarer en ost i sit køleskab for en klient, men da han vågner en morgen, er den væk! Hvem er tyven?

Rentegning

Efter 2-3 gange gennem skitseprocessen er illustrationerne klar til rentegning. Det foregår analogt, dvs. på akvarelpapir. Først printer Sussi alle skitsesiderne ud i trykformatet 24 x 24 cm. Herefter overfører hun tegningerne til Arches akvarelpapir på et lysbord.

Ming-Ming hjælper Sussi med at holde styr på skitserne til Snus Mus.

Selve rentegningen foregår med pen og tusch. På dette stadie i arbejdet Ming-Mings er hjælp ikke ønsket – nærmest tværtimod. Hun nåede dog at give en pote med på et par af tegningerne, inden hun blev smidt udenfor.

(Klik på billederne, så de åbner i et nyt vindue i stort format)

Yderligere opdateringer følger. Bøgerne forventes udgivet på Forlaget Eudor i efteråret 2020.

De to første bøger med Snus Mus kan stadig bestilles i forlagets webshop:

Snus Mus: Larven, der blev væk

Snus Mus: Månetyven

Farvelægning

Herunder kan du se, hvordan Sussi farvelagde de to første bøger i akvarel. De to nye billedbøger vil blive farvelagt på samme måde.