hans-christian-andersen-den-flyvende-kuffert-sussi-bech9. september udgiver Forlaget Eudor Sussis nye billedbog, “Den flyvende kuffert”. Den er baseret på et eventyr af Hans Christian Andersen fra 1839, et af eventyrdigterens allerførste. Billedbogen er velegnet til højtlæsning fra 4 år.

Til tyrkernes land i slåbrok og tøfler

Der var engang en købmandssøn, der arvede en masse penge. Han levede lystigt og fik masser af venner, men til sidst ejede han ikke mere end fire skilling og havde ingen andre klæder end et par tøfler og en gammel slåbrok. »Pak ind!« sagde hans ven og sendte ham en gammel kuffert. Men købmandssønnen havde ikke noget at pakke ind, så satte han sig selv i kufferten. Det var en løjerlig kuffert. Så snart man trykkede på låsen, kunne kufferten flyve. Det gjorde den. Vips! Og så kom han til tyrkernes land.

I Tyrkiet går alle rundt i slåbrok og tøfler, og da vor helt er god til at fortælle historier, bliver han hurtigt forlovet med prinsessen.

Facts om bogen

“Den flyvende kuffert”
Hans Christian Andersen (tekst)
Sussi Bech (illustrationer)
Lækker hardcover på 32 sider + omslag, alle i farver.
Format 270 x 205 cm.
Udsalgspris DKK 229,50.
Den flyvende kuffert - ny billedbog af Hans Christian Andersen og Sussi Bech

Om Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen by Sussi Bech

Hans Christian Andersen blev født i Odense i 1805. Hans forældre var fattige, og som fjortenårig stak han til København for at søge lykken. Hans drøm var at blive skuespiller på Det Kongelige Teater, men det blev litteraturen, der vandt.
I 1835 udsendte H.C. Andersen sit første hæfte med »Eventyr, fortalte for Børn«. Her fandt han sin stemme, og hans eventyr er siden trykt i over 150 lande.
Eventyret om »Den flyvende kuffert« er fra 1839 og et af hans tidligste. En fattig, ung mand bruger sin fantasi til at gøre sig interessant ved selveste den tyrkiske sultans hof – ikke meget ulig H.C. Andersen selv.

 

Hans Christian Andersen og Sussi Bech - billedbog den flyvende kuffert