Claus Deleuran Prisen nomineret“Dalila den Drevne” er nomineret til Claus Deleuran Prisen i kategorien “Bedste farvelægning”. Prisen er indstiftet af organisationen Danske Tegneserieskabere og tildeles det seneste års bedste danske tegneserieværker.

Priserne uddeles på tegneseriefestivalen Copenhagen Comics i Øksnehallen.

1001 Nat som tegneserie

Historien om Dalila den Drevne foregår i Bagdad på Harun al-Rashids tid omkring år 800 e.v.t. Tegneserien er baseret på et eventyr fra 1001 Nat.

Kaliffen har givet de to værste skurke i Bagdad høje embeder pga. deres evner som svindlere. Enken Dalila, med tilnavnet “den drevne”, stiler også efter en velbetalt stilling indenfor det offentlige, og sammen med sin datter Zainab gør hun nu alt for at henlede kaliffens opmærksomhed på deres kvalifikationer.

Ungdomsværk

“Dalila den Drevne” er Sussi Bechs tidligste, offentliggjorte tegneserieværk, som hun påbegyndte, mens hun stadig gik i gymnasiet, og som blev færdiggjort under hendes uddannelse på Skolen for Brugskunst (i dag Danmarks Designskole). Historien udkom i begyndelsen af 1990’erne som to album i sort-hvid, men foreligger nu for første gang i farver fra Forlaget Eudor. “Dalila den Drevne” er 1. bind i det planlagte 7-bindsværk Sussi Bechs Samlede Værker.

Du kan bestille “Dalila den Drevne” hos boghandleren, i tegneseriebutikkerne eller fra forlagets webshop.