KØBENHAVNERMYSTERIET – ny tegneserie-thriller om naturens kræfter og 2.500 års fysikhistorie

Mystik i København, anonyme breve og jagten på fysikkens hellige gral: KØBENHAVNERMYSTERIET er en ny tegneserie-thriller, hvor handlingen er henlagt til Københavns museer og seværdigheder ved nattetide, og hvor hovedpersonerne – og læseren – indføres i 2.500 års fysikhistorie og kommer på sporet af, hvordan naturens kræfter hænger uløseligt sammen og (måske) udspringer af den samme urkraft.

 

Jens Olaf, Sussi, Frank

Københavnermysteriet – Jagten på naturens enhed er en ny tegneserie af Sussi Bech og Jens Olaf Pepke Pedersen, der også stod bag 2020s mest solgte danske tegneseriehistorie, ”Ørsted – Han satte strøm til verden”, der foreløbig har solgt i over 5.500 eksemplarer.

Med som manuskriptforfatter har de denne gang Frank Madsen.

KLIK HER for at bestille tegneserien.

Handlingen i Københavnermysteriet

De fire gymnasieelever Thomas, Astrid, Beck og Guldbrandtsen har dannet den hemmelige loge Per Segnities ad Astra (Med dovenskab mod stjernerne) med det uædle formål at slippe så nemt igennem gymnasiets fysiktimer som muligt. Sammen har de svoret en dyr ed om aldrig at åbne en fysikbog eller aflevere en fysikrapport, de selv har skrevet.

Men en dag modtager de hver et brev fra den mystiske ”F” om at give møde klokken 20 forskellige steder i København. Thomas tropper op på Glyptoteket, hvor han narres til at overvære en forelæsning om, hvordan den moderne fysik bygger på idéer, der opstod i det antikke Grækenland. Da “F” viser sig, ender det med en sporløs jagt gennem Palmehaven, og det eneste udbytte er en ny invitation til endnu et møde. Det samme sker for Guldbrandtsen, der lokkes ned i Frederiksbergs cisterner, Beck op i Rundetaarn og Astrid ind i Det Kongelige Biblioteks læsesal kort før lukketid.

De fire beslutter at arbejde sammen om at fange “F”.

Sporene fører dem til de historiske lokaler og underjordiske gange på Niels Bohr Instituttet i København og en lang nat, hvor jagten på “F” kulminerer. Om eleverne når at afsløre ”F” og stifte bekendtskab med fysikkens hellige gral i form af den endelige Teori om Alting, skal ikke afsløres her.

LÆS OGSÅ: Ørsted tegneserien begejstrer anmelderne