Nielsens Danmarkshistorie

Nielsens DanmarkshistorieSocialdemokratiet fejrer i år sit 150-års jubilæum. På partiets website kan man læse:

“I forbindelse med 150-årsjubilæet udgives en børnebog om Socialdemokratiets og arbejderbevægelsens historie til alle i alderen 7-100 år. Bogen er en generationsfortælling, hvor forældre og bedsteforældre kan fortælle nutidens generationer om bevægelsens historie. “

Bogen får titlen “Nielsens Danmarkshistorie”, bliver på 128 sider indbundet og udkommer 15. oktober.

Meget usædvanligt startede projektet med, at Socialdemokratiet først henvendte sig til Sussi Bech for at høre, om hun ville illustrere en børnebog om arbejderbevægelsens historie. Sussi sagde ja og foreslog herefter Socialdemokratiet at kontakte Mette Finderup, som Sussi tidligere har arbejdet sammen med på “Emmy” og “Eks Libris”, for at få hende til at skrive teksten. Til sidst kom Alvilda i spil som udgiver på forslag fra Mette Finderup.

Fra Forlaget Alvildas foromtale:

“Nielsens danmarkshistorie er en krønike om arbejderfamilien Nielsen, som begynder ved Slaget på Fælleden og slutter i nutiden under coronabølgen. Det er en fortælling om modige børn og stædige forældre. Om fortidens fattigdom og nutidens sammenhold. Om børneliv gennem tiderne og én families ukuelige vilje til at skabe forandring.

En historie i børnehøjde om Danmark gennem 150 år fortalt for alle mellem 6 og 100 år.”