Showing 2 Result(s)
Ørsted. He electrified the world
Events

Tegneserien om Ørsted udkommer på engelsk

Tegneseriebiografien om H.C. Ørsted, der som den første i verden opdagede elektromagnetismen i 1820, udkommer nu også i en engelsksproget version. Det sker med støtte fra Povl Michael Assens Fond. Målgruppen er udenlandske turister i Danmark, der besøger museer og udstillinger, samt læsere i udlandet, der vil kunne bestille tegneserien via forlagets webshop.

KLIK HER og køb “Ørsted. He electrified the world”

Mangelfuldt kendskab til Ørsted i udlandet

Og der er stort behov for at slå på tromme for H.C. Ørsted i udlandet: Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker på DTU Space og initiativtager til tegneserien om Ørsted, oplyser, at »udlandets kendskab til H.C. Ørsted er ret mangelfuldt. Faktisk gav en anset britisk videnskabsformidler i en bog for nylig æren for opdagelsen af sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme til den britiske videnskabsmand Maxwell, selv om dennes indsats lå 50 år efter Ørsteds opdagelse! Derfor er der brug for en tegneserie om Ørsted på engelsk!«

“Ørsted. He electrified the world” er på 80 sider og er skrevet og tegnet af Sussi Bech og Ingo Milton i samarbejde med Jens Olaf Pepke Pedersen. For oversættelsen til engelsk står Billy O’Shea, der er uddannet på Trinity College Dublin og Københavns Universitet og siden 1981 har været bosat i Danmark.

Den danske udgave af “Ørsted” tegneserien nu i 3. oplag

Interessen for “Ørsted” tegneserien har været så stor, at den danske udgave, der udkom 22. juni, nu netop er udsendt i 3. oplag.

»Det er første gang, vi har mærket så voldsom en efterspørgsel på en dansk tegneserie, også fra læsere, der ikke normalt læser tegneserier,« siger forlægger Frank Madsen. »Det er tydeligt, at det skærper interessen at se naturvidenskab og Danmarkshistorie formidlet på denne måde. Mange har bestilt tegneserien til deres børn og børnebørn eller, fordi naturvidenskab og fortællingen om H.C. Ørsted interesserer dem.«

I uge 33 fejres H.C. Ørsted 200 års fødselsdag på Langeland, og her har arrangørerne af Ørsted-ugen inviteret Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen to dage til Rudkøbing, hvor de skal besøge skoler, signere tegneserien og give en talk om arbejdet med “Ørsted – Han satte strøm til verden” på det lokale bibliotek.

Hans Christian Ørsted He electrified the world electromagnetism comics graphic novel bande dessinee

De tre Ørsted-tegneserieskabere foran statuen af H.C. Ørsted på Gaasetorvet i Rudkøbing.
Events

Ørsted-tegnerne besøger Langeland

Onsdag 12. august til fredag 14. august var skaberne af Ørsted tegneserien inviteret til Rudkøbing af Langeland Kommune. Sussi, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen besøgte skoler og byens bibliotek, hvor de holdt foredrag (bibliotekets første arrangement efter coronanedlukningen), og der blev også tid til at signere Ørsted tegneserien i Rudkøbing Bog og Idé. Anledningen var Ørsted-ugen, en ugelang fejring af H.C. Ørsted i uge 33, hvor også Anders Mogensen var inviteret for at kaste glans over brødrene Ørsteds fødeby og uddelingen af årets H.C. Ørsted Prisen.

Talk om Ørsted på Kassebølle Friskole.
Sussi fortæller om hår og tøjmode på H.C. Ørsteds tid.
Sussi, Ingo og Jens Olaf foran Ørsted-statuen på Gaasetorvet i Rudkøbing.
Foredrag på Langeland Bibliotek. Ingo gennemgår arbejdet med tegneserien.
Jens Olaf gennemhuller “fiaskomyten” med citater fra de originale breve og forsøgsrapporter fra Paris.
Der blev også tid til at genskabe H.C. Ørsteds eksperiment med et batteri lavet af citroner.
Signering af Ørsted tegneserien i Rudkøbing Bog og Idé.

Den sidste aften var der bestilt bord til tegnerne på restaurant “Generalen”, der ligger i en gammel hestestald med udsigt til Tranekær Slot.

Ørsteds forsøg med citronbatteri

Under de tre foredrag blev der rig lejlighed til at vise H.C. Ørsteds forsøg med batteri, ledning og kompasnål. Ingo Milton havde medbragt en pose citroner, som han omdannede til batterier, der suppleret med en spole på 80 vindinger var stærke nok til at påvirke kompasnålen, når strømmen blev sluttet.

Ingo har lavet en lille video, der demonstrerer hvordan: