Showing 12 Result(s)
Events

2.-28 januar: Nofret-udstilling på Gladsaxe Bibliotek

Følg Sussis arbejde med den ikoniske serie gennem 36 år

I jaunar måned slår Gladsaxe Bibliotek dørene op for udstillingen Sussi Bechs Nofret.

“Over 19 store plancher fortæller Sussi Bech, en af Danmarks allerstørste tegneserieskabere, om arbejdet med sit livsværk, tegneserien om Nofret. Sussi fortæller om at starte som kvindelig serieskaber i en mandsdomineret branche, om at lave en serie med en kvinde som hovedperson og om sine kreative overvejelser i arbejdet med serien gennem 36 år, fra bind til bind og gennem sejre og nederlag.”

Om arrangementet

Gladsaxe Hovedbibliotek
Forhallen
Adgang hele dagen
For alle
Gratis

Events

Sussi udstillet på Centre Belge de la Bande Dessinée

21. december åbnede udstillingen “La BD danoise vers de nouvelles aventures” på Centre Belge de la Bande Dessinée, det belgiske tegneseriemuseum i Bruxelles.

Udstillingen, der er kurateret af Art Bubble og tidligere har været udstillet på DOKK1 i Aarhus, viser værker af Henrik Rehr (Dostoïevski-Le Soleil Noir), Palle Schmidt (Stiletto), Lars Kramhøft (Noget frygteligt er altid lige ved at ske), Lina Rosé Saxtorph (Anepantla), Bjørk Matias Friis (Midgårdsskrøner), Lars Jakobsen (Mortensens mondæne meritter), Nikolaj Lauritzen (Harald Bluetooth) og Tatiana Goldberg (Kijara).

Frank Madsen og Sussi Bech er repræsenteret med tegneserien Eks Libris.

Udstillingen er sponsoreret af Danske Tegneserieskabere.

Udstillingen slutter 7. januar.

 

Events

6/12: At tegne oldtiden – en aften med Sussi

Kom med til en aften, hvor Nærorientalsk Selskab “dykker ned i spændet mellem fantasi og oldtid i en samtale imellem Sussi Bech og arkæolog Rune Rattenborg om inspirationen fra arkæologiske kilder og oldtidens skrifter i Sussi Bechs illustrationer. I løbet af samtalen vil Sussi Bechs tegninger blive sammenlignet med deres videnskabelige baggrund og inspirationskilder – og dialogen vil dreje sig om Sussis arbejde med at kreere fantasirige illustrationer, hendes research og hendes formidling af Mellemøstens oldtid til et bredt publikum.”

Rune Rattenborg er uddannet cand.mag. i Assyriologi fra Københavns Universitet og Ph.D. i arkæologi fra University of Durham.

Tid: 6. december kl. 19.00
Sted: Københavns Universitet, lokale 12.0.37, Amager, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S
Billetter: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3o07jz5acx
Pris: 100,00 kr.
Arrangør: Nærorientalsk Selskab

20/4-2024: Mød Sussi på Moesgaard Museum

Hvis du bor vest for Storebælt, så kan du møde Sussi på Moesgaard Museum til et event i forbindelse med deres aktuelle Egypten-udstilling. Det sker 20. april 2024.

Programmet er en talk fra kl. 14.00 – 14.45 og derefter en halv times bogsignering. Moderator/interviewer er arkæolog Steffen Terp Laursen. Målgruppen er forældre/bedsteforældre med større børn 10 år+.

Steffen laver en kort introduktion til Egypten udstillingen, hvorefter han taler med Sussi om hendes arbejde med Nofret.

Derefter signerer Sussi “Nofret”, “Aida Nur” og sin børnebog “Gravrøverens lærling” i museets butik.

Events

Egypten, Nofret og Aida Nur på Moesgaard Museum

Nu kan du også købe Sussi Bechs Nofret og Aida Nur tegneserier og børnebogen Gravrøverens lærling, når du besøger Moesgård Museum i Århus.

Moesgård Museum har nemlig bestilt alle Sussis tegneserier hjem til salg i museumsbutikken i forbindelse med museets nye, store særudstilling Egypten – Besat af livet, der åbnede i efterårsferien og kan ses lige til 24. august næste år.

Foto: Moesgaard Museum

Oplev en mumies balsamering og rejse gennem underverdenen på egen hånd

Egypten – Besat af livet sætter fokus på de gamle egypteres kærlighed til livet og forestillinger om efterlivet.

De besøgende får et førstehåndsindblik i de gamle egypteres efterlivsforestillinger og tilhørende ritualer, når de på egen hånd følger med lige fra det øjeblik den døde udånder, til balsameringen og rejsen som mumie mod graven, gennem underverdenen og tilbage igen i strålende sol i en evig efterlivs-eksistens.

Moesgaard Museum lader dig træde ind i en rekonstruktion af et rigt udsmykket gravkammer, der er et sandt farveorgie med malerier af mytologiske scener, der viser de levende forfædre sammen med familien på jorden og med guderne i underverdenen. Dekorationerne viser temaer som genfødsel og opretholdelse af efterlivet, guderne og verdens gang.

Gennem de sidste mange måneder har Moesgaards arkitekter, scenografer og håndværkere også designet og konstrueret en pyramide til udstillingen. Pyramiden består af flere dele og er samlet set næsten 6 meter høj. I udstillingen hænger den knapt 180 kilo tunge pyramide ned fra loftet og danner et imponerende centrum.

Meningen med at omdanne de døde til mumier var at transformere de afdøde til guden Osiris, efterlivets gud, og ved at gravfæste mumien dybt nede i et skaktgravkammer kunne den afdøde bevæge sig fra denne verden og videre ind i underverdenen, undgå udslettelse og eksistere til evig tid.

Foto: Moesgaard Museum

2-3.000 år gamle kister og mumier udstillet

I udstillingen vises også en mere end 2000 år gammel mumie af en 25-30 år gammel kvinde, der døde i forbindelse med en fødsel, ligesom de besøgende præsenteres for tempelpræsten Padimuts kiste. Han var en af de mest magtfulde tempelpræster i Luxor. Kisten er formet som Osiris med indhyllet krop, buet gudeskæg, kongehovedklæde og gylden hud. På kistens indre og ydre er der malet billeder, symboler og ritualtekster, der forbinder Padimut med guderne og naturens cyklus. Kvindemumien og Padimuts kiste er udlånt af Museo Archeologico Nazionale i Firenze, Italien.

Foto: Moesgaard Museum

Duften af det gamle Egypten genskabt

Helt unikt kan publikum snuse til en 3500 år gammel balsameringsduft, som forskere har genskabt for første gang. Duften stammer fra mumificeringen af en højtstående egyptisk kvinde, som var amme for Farao Amenhotep II, da han var spæd. Et team af forskere i Tyskland har afdækket og genskabt duften af en balsameringsolie, som er blevet brugt under mumificeringen af den egyptiske kvinde for mere end 3500 år siden.

Forskerne har undersøgt en såkaldt kanopekrukke, hvori ammen og adelskvinden Senetnays balsamerede lunger blev anbragt omkring år 1450 f.Kr. Kanopekrukkerne blev udgravet i Kongernes Dal i Luxor for mere end hundrede år siden og opbevares i dag på Museum August Kestner i Hannover. Duftnoterne fra balsameringsolien er identificeret med avancerede metoder og efterfølgende genskabt sammen med et fransk laboratorium.

Mere information

Besøg udstillingen

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

Museet har åbent fra 10 til 17, dog til 21 onsdage og lørdage. Mandag lukket.

Events

Sussi Bechs AIDA NUR i omtegnet og nyfarvelagt udgave udkommer 15. september

Dansk tegneserieklassiker i ny pragtudgave!

ZACK nr. 6/2021 med Aida Nur af Sussi Bech Sussi Bechs klassiske tegneseriekrimi og kærlighedsdrama “Aida Nur” kunne sidste år læses i det tyske magasin ZACK i en nytegnet og nyfarvelagt udgave. Nu udgiver forlaget Eudor denne flotte, nye udgave for første gang på dansk – og i knivskarpt offsettryk – når 2. bind af Sussi Bechs Samlede Værker genoptrykkes 15. september.

Den nye samlede udgave af Aida Nur får en helt ny forside, som Sussi Bech har tegnet specielt til denne udgivelse.

Hardcover
Stort format 23,5 x 31,5 cm
Trådhæftet, med ægte forsats og læsesnor
Trykt på 130g Galertie art matt papir (FSC-certificeret)
28 siders ekstramateriale med interview, reproduktion af skitser og originaltegninger
128 sider i farver

Forudbestil signeret udgave m/ tegning

  • KLIK HER og forudbestil Aida Nur i signeret udgave m/ lille tegning for kun 325 DKK inkl. forsendelse!

Du kan også møde Sussi Bech og købe tegneserien på Art Bubble på DOKK1 i Aarhus 16.-17. september og på Bogforum i Bella Center i København 3.-5. november.

Aida Nur af Sussi Bech - samlet 2023 udgave

Krimidrama fra 1920’ernes Egypten: Mumier, mord og mavedans!

Aida Nur er en både spændende, hårdkogt og romantisk krimitegneserie, der foregår i Egyptens hovedstad Kairo i 1922.

Aida Nur er danser på en egyptisk kabaret, som ejes af antikvitetshandleren Mohassib. En dag finder hendes venindes lille søn en faraograv i nærheden af Luxor, og Aida Nur får til opgave at smugle oldsagerne til Kairo for at sælge dem.
Mohassib er imidlertid ikke tilfreds med Aidas tilbud. Han vil have adgang til hele graven og truer hende til at afsløre dens beliggenhed.

Men også den engelske lord Cnarvorn og arkæologen Alistair har fået færten af noget stort, og snart udvikler historien sig med intriger og mord …

Den ultimative udgave

Denne udgave indeholder desuden 28 siders ekstramateriale med interview, reproduktion af skitser og originaltegninger, Sussis fotos fra researchrejser i Egypten, klip fra serien “Margot og Alistair”, som blev tegnet til hæftet “Stegte Striber” nr. 4 og som var inspirationen til seriens hovedpersoner.

Bindet afsluttes med den 4-siders tegneserie “Den første kærlighed”, hvor figurerne fra “Aida Nur” og “Nofret” optræder sammen for første og eneste gang. Serien er blevet indscannet på ny fra de originale tegninger og farvelægninger.i Sussi Bechs arkiv.

“Aida Nur” er også et kærlighedsdrama mellem Aida Nur og den kejtede, britiske arkæolog Alistair.

Alistair kommer på sporet af, at nogen sælger egyptiske antikiviteter fra en ukendt dronningegrav.

Alistair finder omsider graven  – men andre leder også begærligt efter skatten.

Events

Naturvidenskabelig formidling i tegneserier: interview med folkene bag “Ørsted” og “Københavnermysteriet

Tegneseriesitet Nummer9 har interviewet skaberne bag Københavnermysteriet og Ørsted for at høre nærmere om tegneseriens forcer indenfor naturvidenskabelig formidling.

Naturvidenskabelig formidling som tegneserie

Brian Dall Schyth, der selv er biolog og illustrator med speciale indenfor naturillustration, spørger bl.a. hvordan de ser på tegneseriens muligheder i forhold til formidling af naturvidenskabelige emner nu og i fremtiden:

Jens Olaf Pepke Pedersen svarer, at han er “meget begejstret over resultatet af både Ørsted og Københavnermysteriet, og begge bøger blev bedre, end jeg havde forestillet mig. Jeg er især imponeret over, hvor gode tegnerne er til at fortælle en historie i billeder i stedet for at bruge en lang tekst.
Jeg tror, at tegneserieformatet kan nå nogle grupper, som ellers ikke ville gå i gang med en naturvidenskabelig bog, og omvendt kan en tegneserie om fysik også tiltrække nogle læsere, der ellers ikke ville interessere sig for tegneserier. Men det er fortsat afgørende, at der er en god og sjov historie, som kan binde fortællingen sammen.”

Bred interesse på alle alderstrin

tegneserier tegneserie | H.C. Ørsted tegneserie-tegneserier Brian Dall Schyth spørger også tegneserieskaberne, hvilke tanker de har gjort sig om målgruppen for de to naturvidenskabelige tegneserier, hvortil Frank Madsen svarer:

“At de fire hovedpersoner i “Københavnermysteriet” er gymnasieelever hænger selvfølgelig sammen med, at vi tænker os, at serien skal formidle naturvidenskab til aldersgruppen 13 år og opefter. Med tegneserien “Ørsted” oplevede vi, at der var en bred kundeskare af skoler, biblioteker og folk i alle aldersgrupper, der købte (og stadig køber) serien. Det var, som om vi med denne tegneserie pludselig fik hul igennem til en masse læsere, der ikke normalt læser tegneserier (længere), men som er åbne overfor lige netop denne tegneserie, fordi den handler om noget, der interesserer dem: H.C. Ørsted, naturvidenskab, idehistorie, Danmarks guldalder og Københavns bombardement i 1807.

Jens Olaf Pepke Pedersen tilføjer: “Vi har ikke haft en bestemt målgruppe i tankerne, bortset fra, at bogen skal kunne læses fra folkeskolens ældste klasser og opefter. Men gymnasiemiljøet vil nok være bekendt for de fleste af læserne, også selvom det måske er igennem deres egne børn. En af mine ældre kollegaer kaldte således bogen for en ”page turner” og kunne sagtens leve sig ind i historien.”

Brian Dall Schyth: “Har I følt at I havde en opdragende rolle i forhold til læserne?”

Frank Madsen: “Nærmest tværtimod. Men hvis læseren er underholdt og lærer lidt om fysikkens historie undervejs, sådan som jeg selv gjorde under arbejdet med manuskriptet, så er det godt.”

Jens Olaf Pepke Pedersen: “Nej, jeg tror hverken, at man kan eller skal opdrage læserne på den måde, og det ville også være at undervurdere læserne.”

Flere tegneserier med videnskabeligt tema på vej

tegneserier-tegneserie-runernes-verden-historie-jellingstenen-niels-roland-anders-lundt-hansen-lisbeth-imer Frank Madsen, der er manuskriptforfatter på “Københavnermysteriet” og driver forlaget Eudor, fortæller, at Eudor allerede er på vej med mere naturvidenskabelig formidling i tegneserieform:

“I 2022 udgav vi Runernes verden af Niels Roland, Anders Lundt Hansen og Lisbeth Imer og Rolands Univers af Niels Roland – sidstnævnte blev indkøbt af Videnskabsår22 som gave til alle samarbejdspartnerne. I 2024 udsender vi Niels’ tegneseriebiografi om selvsamme Niels Bohr, og Sussi er også i gang med et nyt tegneserieprojekt.”

Læs hele interviewet på Nummer9.

Fondsmidler til videnskabelige tegneserier

De omtalte tegneserier er blevet til bl.a. takket være rundhåndet støtte fra danske fonde: Således har Novo Nordisk Fonden støttet arbejdet med “Københavnermysteriet”, mens Krogagerfonden har støttet arbejdet med “Runernes verden” og folkene bag “Ørsted” har fået arbejdslegater fra Ellehammerfonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Fra “Københavnermysteriet”.
Events

Stort fremmøde til Sussi Bech event på Glyptoteket

Arrangementet “Sussi Bech: Mit Glyptotek” på Ny Carlsberg Glyptotek i København var en overvældende succes.

Trods strålende solskin havde næsten 120 gæster bestilt billetter til interviewet om Nofret-tegneserien og inspirationen fra Egypten og Glyptoteket. Efter de 45 minutters samtale mellem Sussi og journalist Maja Nyvang var der signering både i festsalen og i Glyptotekets boghandel.

Her nogle stemningsfotos fra arrangementet:

Sussi blev interviewet af journalist fra Kulturen på P1, Maja Nyvang. Foto: Frank Madsen.
Sussi kunne bl.a. fortælle om Nofrets søster Kiya, som Akhnaton måske havde et meget tættere forhold til, end forskerne hidtil har troet – et forhold, som Sussi har skildret i Nofret-tegneserien bind 9 og 10. Foto: Frank Madsen.
Signering i Glyptotekets boghandel. Foto: Frank Madsen.

Se Amarna-udstillingen, mens du kan

Hvis du endnu ikke har set Glyptotekets udstilling “Amarna – Solgudens by”, så gør dig selv en tjeneste og gør det snart:

Det er nok sidste mulighed overhovedet for at se de to reliefstykker samlet, som til hverdag befinder sig i museer på hver side af Atlanten, og som forskere først for nylig opdagede var dele af samme relief, hvor farao Akhnaton ofrer ænder til Aton sammen med sin andenhustru Kiya (Nofrets søster).

Kiya hænger til daglig på Glyptoteket i København, mens Akhnaton tilhører Metropolitan Museum i New York.

Køb billet til Glyptoteket:
https://glyptoteket.dk/produkt-kategori/aarskort/

Collage/foto: WikiCommons/Frank Madsen.

Mød Sussi Bech på Copenhagen Comics 27. og 28. maj

Sussi får man endnu en lejlighed til at opleve fortælle om Nofret, når hun interviewes på Copenhagen Comics’ Store Scene lørdag den 27. maj.

Læs mere:
https://copenhagencomics.dk/

Køb billet til CC:
https://event.it/copenhagencomics/event/amud58

Events

Billigere trykpriser: Eudor sætter priserne ned på “Nofret – Samlede historier”

Der har været meget snak i bogbranchen om stigende papirpriser og papirmangel. Det var også de foruroligende meldinger, vi fik fra vores trykkerier i starten af 2022.

Men siden krigen i Ukraine begyndte, har vi fået rigtig mange henvendelser fra trykkerier fra især Baltikum og Polen, der vil trykke vores bøger og tegneserier til en konkurrencedygtig pris eller i en bedre kvalitet til samme pris.

Billigere trykpriser deles med kunderne

Den besparelse har vi valgt at dele med vore kunder.

Da 3. oplag – det hidtil største – af Nofret – Samlede historier I ankom fra trykkeriet i går, besluttede vi derfor at fejre det. Vi har nemlig sat prisen på alle fire samlebind permanent ned fra 425,00 DKK til 399,00 DKK.

Prisnedsættelsen er sket på Bogportalen, i vores webshop og når forhandlerne fremover bestiller bøgerne hjem.

Også vores store april-nyhed, Københavnermysteriet, har vi valgt at prissætte konservativt til 185 DKK – altså samme pris som vi satte Ørsted – Han satte strøm til verden til i 2020.

FSC-certificeret papir i alle nye titler

Samtidig har vi efterkommet opfordringen fra brancheorganisationen Danske Forlag. Fremover trykker vi alle vore titler på FSC-certificeret papir.

Faktisk har det allerede siden sommeren 2022 været regelen snarere end undtagelsen, men fra 2023 vil alle nye titler fra Eudor være trykt på papir, der stammer fra bæredygtig produktion.

Nofret - Samlede historier I af Sussi Bech i 3. oplag Herover: 3. oplag af Nofret – Samlede historier I pakkes ud. Samlebindet indeholder de tre første historier med Nofret, “Flugten fra Babylon”, “Amons gemalinde” og “Kætterkongens hof”.

Nofret-1-Flugten-fra-Babylon af Sussi Bech Femte gang “Flugten fra Babylon” optrykkes på dansk

Nofret – Samlede historier I er en af vore populæreste titler. Det var derfor med fornøjelse, vi ved modtagelsen af 3. oplaget kunne konstatere, at det nye offsettrykte oplag stod med knivskarp sort streg og smukke farver.

Dette bind indeholder de tre første historier med Nofret: “Flugten fra Babylon”, “Amons gemalinde” og “Kætterkongens hof”. Det er dermed femte gang, at disse historier optrykkes på dansk.

De to første oplag var ordinære albumudgaver i softcover fra Carlsen, mens Nofret – Samlede historier I altså nu siden 2018 er optrykt i tre oplag for at dække efterspørgslen.

Nofret 1 Flugten fra Babylon farvelægning Herover: Til Eudors samlebindsudgave af Nofret blev Sussis oprindelige farvelægninger til det første Nofret-album, “Flugten fra Babylon”, fundet frem og scannet ind påny, så læserne kunne nyde historien med de farver, Sussi oprindelig havde tænkt sig.

Den hidtil flotteste udgave af “Flugten fra Babylon”

Som vi har fortalt tidligere, var det først med udgivelsen af Nofret – Samlede historier I, at Nofret-fans kunne nyde Sussi Bechs farvelægning af “Flugten fra Babylon”, sådan som hun oprindelig havde tænkt den.

Farverne i Carlsens oprindelige albumudgave var nemlig scannet helt katastrofalt, så alle siderne så ud, som om der var tordenvejr i det gamle Egypten, og alle figurerne var armygrønne i huden. Kun en masse efterfølgende håndarbejde på Carlsens tegnestue, hvor farven manuelt blev dæmpet eller skrabet helt væk i den blå trykfilm, fik slutresultatet til at se nogenlunde ud, så læserne ikke opdagede noget.

Men til Eudors samlebind blev Sussis originale farvelægninger scannet ind påny, og i det nye 3. oplag fremstår “Flugten fra Babylon” så skarpt og farveægte som aldrig før!

LÆS OGSÅ: Sussi Bechs Samlede Værker 3: Nofret scannes ind påny

Så drag fordel af de fordelagtige priser og bestil Nofret og Københavnermysteriet i dag!

Herunder: “Flugten fra Babylon” i 1986-udgaven fra Carlsen (øverst) og i 2018-udgaven fra Eudor (nederst), som netop er blevet genoptrykt i 3. oplag.

Events

KØBENHAVNERMYSTERIET – ny tegneserie-thriller om naturens kræfter og 2.500 års fysikhistorie

Mystik i København, anonyme breve og jagten på fysikkens hellige gral: KØBENHAVNERMYSTERIET er en ny tegneserie-thriller, hvor handlingen er henlagt til Københavns museer og seværdigheder ved nattetide, og hvor hovedpersonerne – og læseren – indføres i 2.500 års fysikhistorie og kommer på sporet af, hvordan naturens kræfter hænger uløseligt sammen og (måske) udspringer af den samme urkraft.

 

Jens Olaf, Sussi, Frank

Københavnermysteriet – Jagten på naturens enhed er en ny tegneserie af Sussi Bech og Jens Olaf Pepke Pedersen, der også stod bag 2020s mest solgte danske tegneseriehistorie, ”Ørsted – Han satte strøm til verden”, der foreløbig har solgt i over 5.500 eksemplarer.

Med som manuskriptforfatter har de denne gang Frank Madsen.

KLIK HER for at bestille tegneserien.

Handlingen i Københavnermysteriet

De fire gymnasieelever Thomas, Astrid, Beck og Guldbrandtsen har dannet den hemmelige loge Per Segnities ad Astra (Med dovenskab mod stjernerne) med det uædle formål at slippe så nemt igennem gymnasiets fysiktimer som muligt. Sammen har de svoret en dyr ed om aldrig at åbne en fysikbog eller aflevere en fysikrapport, de selv har skrevet.

Men en dag modtager de hver et brev fra den mystiske ”F” om at give møde klokken 20 forskellige steder i København. Thomas tropper op på Glyptoteket, hvor han narres til at overvære en forelæsning om, hvordan den moderne fysik bygger på idéer, der opstod i det antikke Grækenland. Da “F” viser sig, ender det med en sporløs jagt gennem Palmehaven, og det eneste udbytte er en ny invitation til endnu et møde. Det samme sker for Guldbrandtsen, der lokkes ned i Frederiksbergs cisterner, Beck op i Rundetaarn og Astrid ind i Det Kongelige Biblioteks læsesal kort før lukketid.

De fire beslutter at arbejde sammen om at fange “F”.

Sporene fører dem til de historiske lokaler og underjordiske gange på Niels Bohr Instituttet i København og en lang nat, hvor jagten på “F” kulminerer. Om eleverne når at afsløre ”F” og stifte bekendtskab med fysikkens hellige gral i form af den endelige Teori om Alting, skal ikke afsløres her.

LÆS OGSÅ: Ørsted tegneserien begejstrer anmelderne

Events

4 events, hvor du kan møde Sussi Bech dette forår

4 events, hvor du kan møde Sussi Bech dette forår

Der bliver rig lejlighed til at opleve Sussi Bech fortælle om sine tegneserier dette forår.

Hele fire events er programlagt i marts og maj, hvor du kan høre Sussi fortælle live om sit arbejde med tegneserierne “Nofret” og “Københavnermysteriet”. Alle events foregår i Storkøbenhavn.

Vi vil løbende opdatere denne artikel, og ellers kan vi anbefale at abonnere på vores nyhedsbrev.

cafe-comicgarden-danske-tegneseriebutikker-i-danmark 23. marts: Café Comicgarden

Allerede den 23. marts kl. 19-21 optræder Sussi i Café Comicgarden, hvor hun fortæller om Amarna-tiden og om, hvordan hun har fundet inspirationen til sin tegneserie Nofret og dens figurer i Egyptens gamle relieffer og skrifter.

Foredraget er arrangeret af Fantask og kræver billet. Billetten kan købes her.

LÆS OGSÅ: Forudbestil KØBENHAVNERMYSTERIET i signeret udgave

Glyptoteket 13. maj: Glyptoteket

Som led i en helt ny arrangementsrække,”Mit Glyptotek”, der sætter fokus på den skabende proces og hvor prominente billedkunstnere, forfattere, dramatikere mv. fortæller om deres proces, inspiration og forhold til Glyptoteket, kan du 13. maj kl. 14.00-15.00 komme og høre Sussi Bech fortælle om sin kunstneriske praksis og sit forhold til Glyptotekets samlinger og særudstillingen ’Amarna – Solgudens by’.

Hvordan kan man genoplive en over 3.000 år gammel kultur? I 13 bind har tegneserieskaber Sussi Bech levendegjort Amarna-tiden i oldtidens Ægypten med den fiktive karakter prinsessen Nofret som omdrejningspunkt.

Vært på dagen er journalist Maja Nyvang Christensen, journalist og vært på Kulturen, P1.

Bagefter kan du købe Sussis værker i museumsbutikken.

Læs mere om arrangementet her og køb billet her.

27.-28. maj: Copenhagen Comics

Der er planlagt hele to sceneoptrædender med Sussi på årets Copenhagen Comics i Øksnehallen:

En talk om Nofret-serien og Sussis arbejde med serien gennem 36 år, og et illustreret sceneforedrag om Københavnermysteriet, hvor Sussi sammen med Frank Madsen og Jens Olaf Pepke Pedersen fortælle om arbejdet med serien, hvorefter der vil være signering.

Billet til Copenhagen Comics kan købes her.

LÆS OGSÅ: Anmelder om Nofret 13: “Skyhøj kvalitet.”

Så sæt kryds i kalenderen, og tjek denne side igen for opdateringer.

Herunder: Sussi Bech fortæller om “Ørsted” til en velbesøgt event i Rundetaarn i 2020.